Hotelfaciliteiten

Voeding afgestemd op sporters

Intensief sporten vergt veel van uw lichaam. Net als met een verbrandingsmotor, "loopt" uw lichaam het beste als u zorgt voor de juiste brandstof. Dit is niet alleen belangrijk tijdens het fietsen, maar ook daarbuiten. Daarom zijn onze maaltijden helemaal op sporters afgestemd: gezond, vers en voldoende. Tijdens sportstages wordt de voeding aangepast aan het trainingsschema. U start de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds wordt een heerlijk dagmenu van drie gangen geserveerd. Voor wie wil is er een lunchpakket of een vieruurtje boordevol koolhydraten en proteïnen.

Ruime fietskelder

In de ruime fietsenkelder is plaats voor 30 fietsen. Daar vindt u ook de sleutelplek, reparatiemateriaal en fietspompen. ´s Nachts gaat deze kelder hermetisch op slot.

Droogkamer

Ongeacht het weer, wil toch iedereen de dag beginnen met droge schoenen, helmen en kledij. Daarvoor kunt u terecht in onze functionele droogruimte. U vindt er ook een wasmachine en wasdroger (4 euro per gebruik).

Bikewash en sleutelplek

Ook het onderhoud van de fiets loopt gesmeerd: eerst grondig afspoelen in de bikewash en daarna het fijnere werk op de standaard. Zo is poetsen geen straf meer.

Goede nachtrust verzekerd

In 1980 sprak Joop Zoetemelk de legendarische woorden: “De Tour win je in bed”. De winnaar van de Tour de France van dat jaar was hiermee een van de eerste sporters die het belang van een goede nachtrust benadrukte. In de Lanterfanter hechten we veel belang aan optimale slaapomstandigheden. Zo zorgen de comfortabele bedden, de frisse boslucht en de absolute rust ervoor dat u´s ochtends fit ontwaakt.

Eigen routes en MTB-gidsen

Download uw routes
Bekijk de routes op onze routeplanner en u vindt gegarandeerd één naar uw wensen. Er zijn routes voor wandelaars, motorrijders, wielrenners, mountainbikers, nordic walkingfans, sneeuwschoenlopers,... U kunt de routes gemakkelijk downloaden op uw gps-toestel of op uw smartphone via de gratis Routeyou App

Routes bekijken

Eigen gidsen
Verkiest u echter dat er een gids mee gaat op uw tocht, dan kan dit ook. Onze gidsen kennen de omgeving als hun broekzak en nemen u graag mee op avontuur! Ook voor een mtb-clinic hebben we de nodige expertise in huis: de oudste zoon is mtb-trainer en de jongste is wedstrijdfietser bij het UCI Team Merida Wallonie.

Douchemogelijkheid op vertrekdag

Op de vertrekdag wordt u verzocht tegen 11 uur de kamers vrij te maken. Als u nog activiteiten wilt ondernemen in de omgeving, dan kunt u bij ons nog de hele dag gebruik maken van de douches en bikewash.

Wellness

Sauna

Een sauna is gezond voor hart- en bloedvaten en zeer bevorderlijk voor het lichamelijke afweersysteem. Tevens zorgt de warmte ervoor dat vermoeide, vastzittende en verzuurde spieren makkelijker en sneller herstellen. Onze sauna is iedere zaterdagavond gratis toegankelijk.

Massageruimte

Een ontspannende sportmassage is mogelijk op afspraak. Of maak gebruik van de massagemat om uw spieren weer los te krijgen. Deze ruimte kan ook als verbandkamer worden gebruikt.

Infrarood-cabine

Voor wie niet tegen de hitte van de sauna kan, is de infrarood-cabine een optie. Infrarood dringt diep in de huid en heeft een helende werking op spieren en gewrichten.