Uw tweede thuis!

Wat het meest opvalt aan ons huis is de ongedwongen sfeer. Er is een gezellige verblijfsruimte, de kamers zijn sfeervol ingericht en hebben comfortabele eenpersoonsbedden. We koppelen een duurzame bedrijfsvoering aan oprechte gastvrijheid zodat u zich snel thuis voelt bij ons!

Er is plaats voor 30 gasten. U kunt kiezen uit 5 kamers met eigen badkamer (3 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers) en 5 kamers voor 2 tot 5 personen met badkamer op de verdieping. Op verzoek zijn er 2 ledikantjes voor de allerkleinsten beschikbaar. Huisdieren zijn niet toegestaan en het hele hotel is rookvrij.

De verblijfsruimte is het centraal punt in huis. Er is plaats genoeg voor iedereen aan de lange tafels en in de knusse zithoek bij het haardvuur. U kunt er tv kijken, draadloos internetten, spelletjes spelen of lekker kletsen bij een trappist. Voor pure wellnessbeleving kunt u terecht in de sauna, de infraroodcabine of de hottub. Buiten is er een speeltuin en een voetbal/basketveld en vanaf deze zomer ook een originele Finse grillhut. En wie houdt er niet van staren naar de sterren bij het kampvuur?

Groepen welkom!

Onze accommodatie is buitengewoon geschikt voor groepen tot 30 personen. In de verblijfsruimte is plaats voor evaluaties van trainingen of een gezellig samenzijn. De rustige ligging verzekert privacy en een prima nachtrust. Niet voor niets zijn de diverse wielerselecties van de Nederlandse wielerbond al 15 jaar bij ons te gast!

Het zuiden van de Oostkantons is een paradijs voor buitensporters. Ons hotel staat in het middelpunt van een groot netwerk met uitgepijlde routes voor wandelaars, mountainbikers, wielrenners en motorrijders. We voorzien u graag van kant-en-klare routes en goed kaartmateriaal.

Ook teambuilding op deze groene locatie is meer dan zo maar een bedrijfsuitje. Om een winnend team te creëren moet u niet alleen juiste mensen bij elkaar brengen, u moet ze ook goed en gemotiveerd laten samenwerken. In een mix van avontuurlijke buitensportbeoefening, uitdagende indooractiviteiten en creatieve vergadersessies kunt u hier werken aan teamgeest en organisatiestructuur. We stellen u vrijblijvend een programma op maat voor.

Lekker, vers en gezond eten. Met liefde gemaakt!

Tot medio 2017 is de Lanterfanter nog een hotel waarbij enkel eten en drinken wordt verstrekt aan de gasten die er verblijven. Dit zorgt voor een gemoedelijke, ontspannen sfeer. We bieden ontbijt en halfpension. Voor groepen is de halfpension-formule iedere dag mogelijk. Voor individuele gasten is het enkel mogelijk tijdens weekends en schoolvakanties.
U begint de dag met een uitgebreid en gezond ontbijtbuffet en 's avonds wordt een heerlijk diner geserveerd: een dagvers menu van drie gangen, bereid met veel biologische en lokale produkten, op smaak gebracht met kruiden uit de eigen tuin.
Onze bar biedt een ruime keuze met onder meer 20 Belgische bieren. Proost!

Vanaf juli kunt u de Lanterfanter boeken als vakantiehuis. Om u tijd te sparen kunt u opteren voor extra services als traiteurdienst, broodjesservice, ... Ook specifieke maaltijden voor sporters zijn mogelijk.

Natuurvriendelijk

Om onze mooie natuur zo weinig mogelijk te belasten hebben we vele milieuvriendelijke aanpassingen doorgevoerd: zo wordt het warm water geleverd via zonne-energie, gebruiken we groene stroom en letten we constant op energie- en waterverbruik. Via een eigen zuiveringsinstallatie zuiveren we al ons afvalwater op biologische wijze. Afval wordt gescheiden verzameld en gerecycled en voor het onderhoud worden enkel ecologische producten gebruikt. Aankopen worden zo veel mogelijk seizoensgebonden gedaan met veel biologische en fairtradeproducten. Voor ons duurzaam beleid zijn we voor het vierde jaar onderscheiden met het eco-label ´Groene Sleutel'.