Heerlijk lanterfanten...

Wat het meest opvalt aan ons vakantiehuis is de ongedwongen sfeer. Er is een gezellige verblijfsruimte, een professionele keuken en alle kamers zijn sfeervol ingericht en hebben comfortabele eenpersoonsbedden.

Er is plaats voor 30 gasten. Er zijn 5 kamers met eigen badkamer (3 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers) en 5 kamers voor 2 tot 5 personen die gebruik maken van de gemeenschappelijke badkamer op de verdieping. Huisdieren zijn niet toegestaan en het hele huis is rookvrij.

De verblijfsruimte is het centraal punt in huis. Er is plaats genoeg voor iedereen aan de lange tafel en in de knusse zithoek bij het haardvuur. U kunt er tv kijken, spelletjes spelen of lekker kletsen bij een glaasje wijn. Voor pure wellnessbeleving kunt u terecht in de infraroodcabine, de houtgestookte hottub en buitensauna. Verder zijn er een zonnig terras met loungebanken en een barbecueplaats waar ook in de winter kan worden gegrild. Wie energie over heeft kan zich uitleven in de speeltuin en op het sportveldje.

Groepen welkom!

Onze accommodatie is buitengewoon geschikt voor groepen tot 30 personen. In de verblijfsruimte is voldoende plaats voor een gezellig samenzijn. De rustige ligging verzekert privacy en een prima nachtrust. Het organiseren van feesten en drinkpartijen is verboden. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Het natuurpark Hoge Venen-Eifel is een paradijs voor buitensporters. Ons vakantiehuis staat in het middelpunt van een groot netwerk met bewegwijzerde routes voor wandelaars, mountainbikers, wielrenners en motorrijders. De ruime fietsenkelder, de bikewash en de droogkamer zijn optimaal voor sportgroepen. We voorzien u graag van kant-en-klare routes en goed kaartmateriaal. Niet voor niets zijn diverse wielerselecties van de Nederlandse wielerbond al 16 jaar bij ons te gast!

Ook teambuilding op deze groene locatie is meer dan zo maar een bedrijfsuitje. Om een winnend team te creëren moet u niet alleen juiste mensen bij elkaar brengen, u moet ze ook goed en gemotiveerd laten samenwerken. In een mix van avontuurlijke buitensportbeoefening, uitdagende indooractiviteiten en creatieve vergadersessies kunt u hier werken aan teamgeest en organisatiestructuur.

De liefde gaat door de maag!

In de Lanterfanter kan iedereen die van koken houdt zijn hart ophalen. In de ruime professionele keuken is alle apparatuur aanwezig om uitgebreid te koken. Zowel in de zomer als in de winter kunt u buiten een grillparty organiseren want er staat een grote houtskoolbarbecue tot uw beschikking.

Om u tijd te sparen kunt u opteren voor extra services zoals traiteurdienst, broodjesservice, ...

Enkele praktische adressen in ons dorp Schönberg:

  • Brot- und Tee-Ecke Keller: dag vooraf broodbestelling doorgeven voor 17 uur op tel 080/548077 (maandag gesloten)
  • Hotel - Café - Restaurant & Traiteur Zum Burghof tel 080/548159 (maandag gesloten)
  • Hotel-restaurant-whiskybar Zur Alten Schmiede tel 080/548825 (maandag - dinsdag gesloten)
  • Hoppershop Schönberg tel 080/338033: kleine supermarkt (dinsdag gesloten)
  • Restaurant Altes Backhaus Bleialf (D): prima afhaalpizzeria net over de grens (op 7 km): tel +49 6555 8699 (donderdag gesloten)

Natuurvriendelijk

Om onze mooie natuur zo weinig mogelijk te belasten hebben we vele milieuvriendelijke aanpassingen doorgevoerd: zo wordt het warm water geleverd via zonne-energie, gebruiken we groene stroom en letten we constant op energie- en waterverbruik. Via een eigen zuiveringsinstallatie zuiveren we al ons afvalwater op biologische wijze. Afval wordt strikt gescheiden verzameld en gerecycled en voor het onderhoud worden enkel ecologische producten gebruikt. Voor ons duurzaam beleid zijn we voor het zevende jaar onderscheiden met het eco-label ´Groene Sleutel'.