Outdoor sports

Wintersport

Sneeuwschoentochten Schönberg

Op een ijzige ochtend door de krakend verse sneeuw te lopen terwijl de zon langzaam opkomt boven de horizon. Geen drukte, geen files, geen lawaai maar pure magie... Supermakkelijk: wie kan wandelen, kan ook sneeuwschoenlopen! Vanuit ons dorp zijn er 4 bewegwijzerde routes uitgezet, begeleide tochten zijn mogelijk op afspraak.Ook deze winter verhuren we samen met onze collega´s van Hotel-Restaurant Zum Burghof sneeuwschoenen aan de prijs van 10 € per dag of 6 € voor 3 uur.

Alpineskigebied Schwarzen Mann

Alpineskiën, snowboarden en rodelen kan prima in het wintersportgebied Schwarzen Mann in de Schnee-Eifel, op 12 km vanaf ons hotel. In dit rustige wintersportgebied kan jong en oud zijn hart ophalen. Er zijn ook langlaufpistes, wandelroutes en materiaalverhuur. In de grote après-skihut kan iedereen zich lekker opwarmen tussendoor.

Langlaufpistes

Wie wil langlaufen komt prima aan zijn trekken op de pistes van Losheimergraben, Manderfeld en Rodt. op de langlaufpiste van Elsenborn is ook skating mogelijk. Verhuuradressen en pistes vindt u hier.

Outdooractiviteiten

Op een prachtig outdoorterrein in Stadtkyll, op een halfuurtje rijden van de Lanterfanter, wordt iedere dag een divers outdoorprogramma aangeboden door Creativ Eventz onder leiding van Nederlandse instructeurs. De activiteiten variëren van een spannende abseil, boogschieten, vlot bouwen, mountainbiken, ... De prijzen zijn bijzonder interessant: een outdoordag met 3 activiteiten kost slechts 30 euro. En wat dacht u van 2 outdooractiviteiten + 2 uur quad-rijden voor 89 euro?

Wandelsport

Het Duits-Belgische natuurpark "Hoge Venen-Eifel" is voor wandelaars het walhalla door de overweldigende natuur, de veelzijdige routes en de ongekende rust.
In het midden van het natuurpark ligt het natuurreservaat "Hoge Venen", een markant hoogplateau met turf- en veengebieden, uniek in Europa. Wandelaars kunnen dit plateau via houten vlonderpaden verkennen. Ook het schilderachtige Ourdal bekoort door de ongereptheid en de weidse landschappen. We helpen u graag op weg met folders, kaartmateriaal en met eigen routes.

Vanuit Schönberg lopen 4 bewegwijzerde Nordic walking routes, varierend in lengte van 5 tot 13 km.
Nordic walking stokken worden gratis uitgeleend.

Motorsport

Een schier eindeloos netwerk aan rustige secundaire wegen met scherpe, lange en haarspeldbochten begeestert zowel beginners als gevorderde motorrijders. Ons vakantiehuis is de ideale uitvalsbasis voor tal van attractieve motorroutes door de Eifel, de Ardennen en Luxemburg. Niet te vergeten: het bochtenlabyrint van de Nürburgring. Er is bij de gîte een afsluitbare motorparking en een droogkamer voor helmen en kledij.

Trailrun

Trailrunnen = mountainbiken zonder fiets!
Trailrunning staat voor ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes rennen en natuurlijke hindernissen zoals heuvels, rotsen en beekjes bedwingen. Steeds meer lopers zoeken deze uitdagingen op. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te genieten van de omgeving. Sinds 3 jaar wordt in Schönberg een Trailrun in juni georganiseerd. Als trainingsgebied is het ideaal door de vele hoogteverschillen en de slingerende single tracks.

Oriëntering

Oriënteren is een van origine Scandinavische sport die ook in ons heuvelachtig, bosrijk gebied veel wordt beoefend. De sport combineert goed kaartlezen en kompasgebruik met fysieke inspanning en uithoudingsvermogen. De lopers leggen zo snel mogelijk een route af, in een verplichte volgorde langs diverse controleposten.
Voor ervaren oriënteerders hebben we oriënteringskaarten. Voor wie eens wil snuffelen aan deze sport hebben we een oriënteringstocht uitgezet waarbij u de controleposten zoekt met behulp van foto´s, kaart en kompas.