faciliteiten voor sporters

Ruime fietskelder

In de ruime fietsenkelder is plaats voor 30 fietsen. Daar vindt u ook de sleutelplek, reparatiemateriaal en fietspompen. U kunt deze kelder hermetisch afsluiten.

Droogkamer

Ongeacht het weer, wil toch iedereen de dag beginnen met droge schoenen, helmen en kledij. Daarvoor kunt u terecht in onze functionele droogruimte, waar ook de wasmachine en wasdroger staan.

Bikewash

Ook het onderhoud van de fiets loopt gesmeerd: eerst grondig afspoelen in de bikewash en daarna het fijnere werk op de standaard. Zo is poetsen geen straf meer.

Goede nachtrust

Tour de Trance-winnaar Zoetemelk zei het al: “De Tour win je in bed”. Hij was een van de eerste sporters die het belang van een goede nachtrust benadrukte. In de Lanterfanter hechten we veel belang aan optimale slaapomstandigheden. Zo zorgen de comfortabele bedden, de frisse boslucht en de absolute rust ervoor dat u ´s ochtends fit ontwaakt.

Routes

Bekijk de routes op onze routeplanner Routeyou of op de site van Ostbelgien.eu. Er zijn routes voor wandelaars, motorrijders, wielrenners, mountainbikers, nordic walkers, trailrunners,... U kunt de routes gemakkelijk aanpassen naar eigen wens en downloaden op uw gps-toestel of op uw smartphone via de gratis app.

De mountainbikechallenge Stoneman Arduenna voert u door de valleien en heuvels van de Belgische Eifel en het Ardennen massief. Met een totale afstand van 176 kilometer en 3.900 hoogtemeters is deze nieuwe marathon-trail een droom voor elke mountainbiker en tegelijkertijd een ongeëvenaarde sportieve uitdaging. Vanaf ons vakantiehuis komt u direct op de route van de Stoneman Arduenna.

U heeft geen eigen fiets of u wilt eens een andere fiets uitproberen? In deze verhuurstations worden MTB's en e-bikes verhuurd. Op verzoek worden er ook MTB's ter plaatse geleverd.

Wellness

Sauna

Een sauna is gezond voor hart- en bloedvaten en zeer bevorderlijk voor het lichamelijke afweersysteem. Tevens zorgt de warmte ervoor dat vermoeide, vastzittende en verzuurde spieren makkelijker en sneller herstellen. Onze buitensauna bevindt zich in een kleine Finse kota en de kachel wordt met hout gestookt. In deze scandinavische sauna kunt u helemaal tot rust komen, afkoelen na de saunasessie kan buiten onder de sterren!

Infrarood-cabine

Voor wie niet tegen de hitte van de sauna kan, is de infraroodcabine een optie. De warmte van de infrarode lampen dringt diep in de huid en heeft een helende werking op spieren en gewrichten.

Hottub

Achter het huis staat een groot houten buitenbad dat ruimte biedt voor 8 personen. Dit authentieke Finse bad wordt met hout gestookt tot 38 - 40 graden. Hier worden de beste ideeën geboren, het koudste bier gedronken en genoten van goed gezelschap! Puur natuur wellness!