Heerlijk lanterfanten...

Wat het meest opvalt aan ons vakantiehuis is de ongedwongen sfeer. Er is een gezellige verblijfsruimte, een professionele hotelkeuken en alle slaapkamers zijn sfeervol ingericht en hebben comfortabele eenpersoonsbedden.

De ruime woonkamer is het centraal punt in huis. Er is plaats genoeg voor iedereen: u kunt er spelletjes spelen aan de lange tafel, borrelen aan de bar, gamen op een origineel Arcade-spelautomaat of bijkletsen bij het haardvuur.

Op het zonnige terras staan loungebanken en een grote eethoek onder een overkapping. Voor de echte grillmeisters is er een authentieke Ofyr-grill waarop ook in de winter kan worden gegrild. Wie energie over heeft kan zich uitleven in de speeltuin en op het sportveldje.

Als de zon ondergaat is het tijd voor de outdoor wellnessbeleving: sterren kijken vanuit de houtgestookte hottub, heerlijk relaxen in de Finse buitensauna of mijmeren bij het kampvuur.

Ons huis is geschikt voor groepen tot 30 personen. De Lanterfanter is rookvrij maar ook allergievrij, daarom zijn huisdieren niet welkom. De Lanterfanter is de ultieme plek voor een gezellig weekend met familie of vrienden. Het organiseren van feesten is niet toegestaan.

Kamerindeling:
Eerste etage: 5 slaapkamers met eigen badkamer: 2 tweepersoonskamers, 1 driepersoonskamer en 2 vierpersoonskamers.
Tweede etage 5 slaapkamers: 3 tweepersoonskamers, 1 vierpersoonskamer en 1 vijfpersoonskamer. Grote badkamer met vier doucheruimtes, toiletten en infraroodsauna.

Groepen welkom!

Onze accommodatie is buitengewoon geschikt voor families, sportieve groepen en bedrijven. In de verblijfsruimte is voldoende plaats voor een gezellig samenzijn. De rustige ligging verzekert privacy en een prima nachtrust. Het organiseren van feesten en drinkpartijen is verboden. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Het natuurpark Hoge Venen-Eifel is een paradijs voor buitensporters. Ons vakantiehuis staat in het middelpunt van een groot netwerk met bewegwijzerde routes voor wandelaars, mountainbikers, wielrenners en motorrijders. De ruime fietsenkelder, de bikewash en de droogkamer zijn optimaal voor sportgroepen. We voorzien u graag van kant-en-klare routes en goed kaartmateriaal. Niet voor niets zijn de wielerselecties van de Nederlandse wielerbond al 20 jaar bij ons te gast!

Ook teambuilding op deze groene locatie is meer dan zo maar een bedrijfsuitje. Om een winnend team te creëren moet u niet alleen juiste mensen bij elkaar brengen, u moet ze ook goed en gemotiveerd laten samenwerken. In een mix van avontuurlijke buitensportbeoefening, uitdagende indooractiviteiten en creatieve vergadersessies kunt u hier werken aan teamgeest en organisatiestructuur.

De liefde gaat door de maag!

In de Lanterfanter kan iedereen die van koken houdt zijn hart ophalen in de professioneel uitgeruste hotelkeuken. Het hele jaar door kunt u barbecuen want er staat een authentieke Ofyr-Grill op het terras.

Om tijd te sparen kunt u opteren voor extra services zoals traiteurdienst, broodjesservice, ontbijtservice,...

Enkele praktische adressen in ons dorp Schönberg:

  • Hotel - Café - Restaurant & Traiteur Zum Burghof tel 080/548159 (maandag - dinsdag gesloten)
  • Hotel-restaurant-whiskybar Zur Alten Schmiede tel 080/548825 (maandag - dinsdag gesloten)
  • Superette Hoppershop tel 080/338033: lokale supermarkt met vele streekproducten en Belgische bieren, levering aan huis mogelijk! (dinsdag gesloten)
  • Foodtruck Le Gourmet Belge tel 0474 969005: foodtruck met heerlijke burgers (ook vegan), afhuren mogelijk op vrijdagavond
  • Restaurant Altes Backhaus Bleialf (D): prima afhaalpizzeria net over de grens (op 7 km): tel +49 6555 8699 (donderdag gesloten)

Natuurvriendelijk

Om onze mooie natuur zo weinig mogelijk te belasten hebben we vele milieuvriendelijke aanpassingen doorgevoerd: zo wordt het warm water geleverd via zonne-energie, gebruiken we groene stroom en letten we constant op energie- en waterverbruik. Via een eigen zuiveringsinstallatie zuiveren we al ons afvalwater op biologische wijze. Afval wordt strikt gescheiden verzameld en gerecycled en voor het onderhoud worden enkel ecologische producten gebruikt. Voor ons duurzaam beleid zijn we al 13 jaar onderscheiden met het eco-label ´Groene Sleutel'.